Είμαστε μια ομάδα μαθητών και φοιτητών που δεν πιστεύουμε σε ο,τιδήποτε μας παρουσιάζεται ως μοντέρνο και αληθινό. Αμφισβητούμε καθετί δήθεν προοδευτικό που τελικά μας προδίδει!



Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου Τριών Ιεραρχών



Το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σύναξη των εκπαιδευτικών του νησιού μας, με την ευκαιρία της εορτής των προστατών των Γραμμάτων και της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΕΦΡΑΙΜ.

Μετά την τέλεση του εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Κέντρο Νεότητας, ακολούθησε η ομιλία του ομότιμου καθηγητού της Παιδαγωγικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίου Κρουσταλάκη, με θέμα: «Η παιδαγωγική του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στον απόηχο του παιδευτικού λόγου των Τριών Ιεραρχών».

Ο κ. Κρουσταλάκης με τον πλήρη επιστημοσύνης και πνευματικότητας λόγο του σκιαγράφησε την προσωπικότητα του προσφάτως ανακηρυχθέντος μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ενώ μέσα από τα περιστατικά που ανέφερε καταδείχθηκε η παιδαγωγική αυθεντία του Οσίου Γέροντος. Αυθεντία που πηγάζει από τον Θεό, και που κατείχαν ως παιδαγωγοί και οι Τρεις Ιεράρχες. Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες απόφοιτοι εκ των γυμνασίων Αιγίνης κατά το παρελθόν έτος.




Neoi_ths_Aiginas's triwn_ierarxwn_13 album on Photobucket

Η βραδιά έκλεισε με παράθεση δεξιώσεως στο αρχονταρίκι του Κέντρου Νεότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου