Είμαστε μια ομάδα μαθητών και φοιτητών που δεν πιστεύουμε σε ο,τιδήποτε μας παρουσιάζεται ως μοντέρνο και αληθινό. Αμφισβητούμε καθετί δήθεν προοδευτικό που τελικά μας προδίδει!Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Video από την ανακήρυξη του Αγίου Νεκταρίου - 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1961


Ανακήρυξη αγίου Νεκταρίου [Αποκλειστικό Βίντεο]


   Το Free-ebooks σας προσφέρει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα αυθεντικό βίντεο από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Αίγινα, στις 5 Νοεμβρίου 1961 με αφορμή την ανακήρυξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως του Επισκόπου Πενταπόλεως Νεκταρίου Κεφαλά ως Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

      Η επίσημη ανακήρυξη έγινε με την υπ’ αριθμ. 260 Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 20 Απριλίου 1961, με την οποία καθορίστηκε ο εορτασμός της μνήμης του στις 9 Νοεμβρίου, δηλαδή την ημερομηνία κατά την οποία ο άγιος Νεκτάριος εκοιμήθη. Σχετικά εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας η υπ’ αριθμ. 1161 Εγκύκλιος στις 30 Ιουνίου 1961, με την οποία προτρέπεται ο ορθόδοξος λαός να εορτάζει την επέτειο της μνήμης του αγίου Νεκταρίου.

     Η τελετή της ανακηρύξεως έγινε στην Αίγινα στις 5 Νοεμβρίου 1961 με μεγάλη λαμπρότητα και συρροή πλήθους κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι  οποίοι  με συγκινητικές εκδηλώσεις εξέφρασαν την τιμή και τον σεβασμό τους προς τον Άγιο.

Πηγή: Free-ebooks.gr

1 σχόλιο:

  1. Η παρουσία του Αγίου Νεκταριου στο νησι μας αποτελεί και θα αποτελεί τον άσβηστο πυρσό που θα μας φωτίζει το δρόμο προς την αρετη.Συγχαρητήρια για την ανακάλυψη και την δημοσίευση του σπουδαίου αυτου video

    ΑπάντησηΔιαγραφή