Είμαστε μια ομάδα μαθητών και φοιτητών που δεν πιστεύουμε σε ο,τιδήποτε μας παρουσιάζεται ως μοντέρνο και αληθινό. Αμφισβητούμε καθετί δήθεν προοδευτικό που τελικά μας προδίδει!



Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εορτή λήξης κατηχητικών σχολείων Αιγίνης και Αγκιστρίου!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου η εορτή λήξεως των κατηχητικών σχολείων Αιγίνης και Αγκιστρίου. Νωρίς το πρωί τα παιδιά προσήλθαν στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Αιγίνης προκειμένου να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία. Ιδιαιτέρα ευλογία η παρουσία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ, ο οποίος λειτούργησε με την νεοσυσταθείσα χορωδία που αποτελείται από παιδιά των νεανικών συντροφιών όλων των ενοριών της νήσου. Υπό την διεύθυνση του π. Νικολάου Γαρυφάλλου η χορωδία απέδωσε ωραιότατα τους λειτουργικούς ύμνους στο κατανυκτικότατο καθολικό της Μόνης.
Προ της Θείας Κοινωνίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε εμπνευσμένα για το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου και την σημασία που έχει στην ζωή όλων μας. Συνέχισε λέγοντας: «Επειδή αναστήθηκε ο Χριστός μας είμαστε όλοι συναγμένοι σήμερα εδώ, επειδή κηρύττεται η Ανάσταση, στις συναντήσεις που σας καλεί η Εκκλησία, το κατηχητικό μάθημα διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο μάθημα». Προ της απολύσεως ευχαρίστησε τους διακονούντες στο έργο της νεότητας της νήσου αρχιμανδρίτες π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και π. Σάββα Ζέρβα. 
Μετα το πέρας της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά κάθισαν στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, όπου τους προσεφέρθη πρωινό κέρασμα. Στη συνέχεια παρουσίασαν τραγούδια και σκετς. Πριν τα παιδία και τα στελέχη του νεανικού έργου αρχίσουν το παιχνίδι στον κατάφυτο από πεύκα έξωθεν της Μόνης χώρο έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο από ένα βιβλίο και μια εικονίτσα ως ενθύμιον της εορτής λήξεως.
                                              ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου