Είμαστε μια ομάδα μαθητών και φοιτητών που δεν πιστεύουμε σε ο,τιδήποτε μας παρουσιάζεται ως μοντέρνο και αληθινό. Αμφισβητούμε καθετί δήθεν προοδευτικό που τελικά μας προδίδει!



Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Λήξη κατασκηνωτικής περιόδου Αγοριών Δημοτικού στην Αίγινα

    



  Με τη Χάρη του Θεού και υπό την σκέπη του Αγίου Νεκταρίου ολοκληρώθηκε την παρελθούσα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος για αγόρια Δημοτικού, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην πευκόφυτη βουνοπλαγιά του Τούρλου Αίγινας .
    Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Εφραίμ και την φροντίδα της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου, το  απόγευμα της 2ας Ιουλίου ξεκίνησε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος για το 2013, για αγόρια δημοτικού . Εκατό κατασκηνωτές και εικοσιπέντε στελέχη από όλες τις αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεως μας, αλλά και από το λεκανοπέδιο της Αττικής συγκεντρώθηκαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, για να περάσουν αξέχαστες στιγμές μέσα στην φύση και κοντά στον Χριστό.

      Και το ταξίδι ξεκίνησε! Ένα ταξίδι που φέτος είχε προορισμό του τον Αγιασμό , όπως άλλωστε δήλωνε και η ονομασία της φετινής κατασκήνωσης,  «Διώκετε τόν ἁγιασμόν». Το πρόγραμμα κάθε μέρας πλήρες. Ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, μπάνιο στη θάλασσα, τραγούδι, αγιογραφική συνάντηση. Επίκεντρο  της κοινής ζωής ο Χριστός και οι Άγιοι της εποχής μας, άνθρωποι που αγωνίστηκαν να αποκτήσουν τους «Καρπούς του Αγίου Πνεύματος» και να κατακτήσουν τον Αγιασμό.  

     Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε στα παιδιά η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας το απόγευμα της Τετάρτης 3/7. Ο Σεβασμιώτατος  συναντήθηκε με τα στελέχη δίνοντας τους κατευθυντήριες οδηγίες και συμβουλές , περιήλθε τους χώρους της κατασκήνωσης, και μετά την Αγιογραφική σύναξη ομίλησε στα παιδιά με απλά λόγια για τον αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε χριστιανός για την απόκτηση των καρπών του Αγίου Πνεύματος. 

 Την  Κυριακή 7/7 οι κατασκηνωτές είχαν την ιδιαιτέρα ευλογία, αφού προηγουμένως εξομολογήθηκαν να συμμετάσχουν στην θεία ευχαριστία.  Το απόγευμα της Τετάρτης 10/7  οι μικροί κατασκηνωτές  με κέφι,  μετέφεραν στους γονείς και στους επισκέπτες της κατασκήνωσης, με σκετς, τραγούδια και περιγραφές  τις όμορφες στιγμές της κατασκηνωτικής ζωής .

   Και φέτος ιδιαίτερη μέριμνα έδωσε ειδικά για την υδροδότηση και την αποκομιδή των απορριμμάτων της κατασκήνωσης ο δήμος Αίγινας  και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης.

Neoi_ths_Aiginas's Kataskinwsi_Agoriwn Dhmotikou_2013 album on Photobucket


        Αρχηγός της φετινής κατασκήνωσης ήταν ο π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος μαζί με τον π. Σάββα Ζέρβα και τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη και κ. Παναγιώτη Στενάκη αναλώθηκαν στην διακονία των μικρών κατασκηνωτών. Ιδιαιτέρας σημασίας ήταν η παρουσία του π. Νεκταρίου Κουκούλη στην κουζίνα της κατασκήνωσης, ευχαριστώντας τα παιδιά με τα ωραία φαγητά και γλυκά που έφτιαχνε.

      Η κατασκήνωση όμως θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς τα κατηρτισμένα της στελέχη, τους ομαδάρχες, που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και ξεκούραση διακονώντας με αυταπάρνηση τα παιδιά. Αυτοί είναι οι: Αλέξης Στενάκης, Κοσμάς Πουλερές, Στέλιος Κουτσούκος,
Χρήστος Πουλάκης , Κων/νος Μπαρμπέρης, Όθωνας Ζωγράφος, Νικόλας Τραμπούλης, Γιάννης Αθανασίου, Γεράσιμος Παπασπύρου, Γεράσιμος Βουρνάς , Αναστάσιος Τσέλιος , Περικλής Δημητριάδης,  Νικόλας Γεωργακόπουλος, Μιχάλης Κάλαβρος , Νικόλας Χατζηκωνσταντίνου, Γιώργος  Μαρτζούκος, Αντώνης Καπογιαννάτος.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, εάν ο Κύριος το θελήσει. 

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!